EMC-training voor mechanici slaat brug naar elektronica

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

‘In het productontwerp spelen vaak tegenstrijdige belangen, zoals oplossingen voor thermische en elektromagnetische problemen’, aldus Marcel van Doorn, competence manager van het Philips Elektromagnetisch Competence Center en docent bij The High Tech Institute.

‘Er moet een goede dialoog ontstaan tussen mechanica- en elektronicaontwerpers’, zegt Marcel van Doorn, competence manager van het Philips Elektromagnetisch Competence Center. In zijn rol bij het EMC-Center op de High Tech Campus in Eindhoven zag hij de afgelopen jaren de noodzaak toenemen om de kloof tussen deze twee disciplines te slechten. Mechanici en elektronici moeten elkaar beter leren begrijpen.

Van Doorn is docent van verschillende EMC-trainingen bij T2Prof, dat zijn trainingen via The High Tech Institute op de markt brengt. Hij vertaalde zijn ervaringen van de afgelopen jaren in een training waarin mechanici met de EMC-problematiek kennismaken. ‘De laatste jaren worden mechanische aspecten van een productontwerp steeds belangrijker om aan de internationale EMC-wetgeving van een product te voldoen’, motiveert hij zijn initiatief. ‘Dit komt vooral doordat elektrische systemen steeds complexer worden en de signaalfrequenties blijven toenemen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.