Embedded pc Beckhoff met Atom-kracht

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Op de SPS IPC Drives-beurs heeft Beckhoff een nieuwe compacte embedded pc getoond met een Intel Atom-processor. De CX5000-reeks is een familie van Din-railmonteerbare computers met een ventilatorloos ontwerp en een maximaal energieverbruik van slechts 8 watt. De CX5010-uitvoering heeft een 1,1 GHz Atom, in de CX5020 draait de processor op 1,6 GHz.

De behuizing is 85 millimeter breed, 100 millimeter hoog en 91 millimeter diep, inclusief I/O en voeding. De CX5000-serie biedt een DVI-D-interface, twee Gigabit Ethernet-aansluitingen, een seriële ingang en vier USB 2.0-poorten. Om de I/O-klemmen aan te sluiten, hebben gebruikers de keuze uit E-bus of K-bus. De computers kunnen verbinden met Beckhoff-busterminals of Ethercat-terminals, die onder meer uitbreidingsmogelijkheden bieden via Canopen-, Devicenet-, Profibus- en Profinet-masters en –slaves.

Opstart- en opslagmedium is een verwisselbare Compactflash-kaart. Daarop draait Windows CE of XP Embedded. De Twincat-automatiseringssoftware van Beckhoff transformeert een CX5000-systeem in een PLC- en motion-controlsysteem dat is te gebruiken met en zonder visualisatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen