Elsto breidt assortiment lineaire positioneeraandrijvingen uit

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Elsto Aandrijftechniek introduceert de nieuwe lineaire positioneeraandrijving LPA van Pfaff-Silberblau. Deze aandrijving heeft een slaglengte naar keuze en bestaat uit een aandrijfgedeelte met een geharde kegelwieloverbrenging en een ge√Įntegreerde kogelomloopmoer. De behuizing is vervaardigd van een hoogwaardige aluminium legering. Pfaff-Silberblau heeft de aandrijving speciaal ontwikkeld voor toepassingen die werken met hoge snelheden en een hoge inschakelduur of die grote nauwkeurigheden vereisen, bijvoorbeeld in de verpakkingsindustrie. Door de hoogwaardige smering en afdichtingen is de LPA nagenoeg onderhoudsvrij.

De nieuwe positioneeraandrijving is zonder problemen in te zetten bij een dynamische belasting tot 500 N, snelheden tot 30 meter per minuut en een inschakelduur van 90 procent. Met name interessant voor toepassingen in de automatisering is de herhaalnauwkeurigheid bij dynamische belasting van slechts 0,1 mm. De maximaal toelaatbare statische belasting is 5000 N. De hoekverdraaiing bedraagt standaard 10 tot 15 boogminuten. Optioneel is ook een model beschikbaar met een hoekverdraaiing aan de ingaande as van minder dan 6 minuten.

De kogelomloopspindel van de positioneeraandrijving is leverbaar in twee spoedvarianten: 5 of 20. Beide hebben een nauwkeurigheidsklasse T7 (ofwel een verplaatsingsnauwkeurigheid van 50 ¬Ķm per 300 mm). Ze zijn er ook met een nauwkeurigheidsklasse P3 of P5. Afhankelijk van de gekozen spoed bedraagt de maximale axiale speling minder dan 0,05 mm. Diverse bevestigingsmogelijkheden zijn optioneel leverbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen