Eleo voedt Conmeqs volledig elektrische mini-schranklader

Collin Arocho
7 oktober 2021

Batterijspecialist Eleo (voorheen Spike Technologies) heeft een nieuwe langetermijnovereenkomst gesloten met de Budelse fabrikant van bouwmachines en -apparatuur, Conmeq. De startup uit Helmond levert zijn batterijsystemen voor de volledig elektrische mini-schranklader AS15. De deal gaat ervan uit dat duizend van deze systemen worden geleverd in de komende drie jaar, nu de AS15 overgaat op massaproductie door een sterke toename van de vraag naar duurzame machines.

De elektrische schrankladers van Conmeq zijn uitgerust met vijf batterijmodules van Eleo. Foto: Conmeq

De mini-schranklader van Conmeq heeft een hefcapaciteit van 500 kilogram, om fysiek werk effectiever en efficiënter te maken. De AS15 maakt gebruik van een volledig elektrisch aandrijfsysteem met vier onafhankelijke wielmotoren wat uniek is op de markt voor elektrische compactladers. Het systeem is standaard uitgerust met vijf Eleo Size-21-batterijmodules om ongeveer 15 kWh aan capaciteit te leveren; meer dan genoeg voor een hele dag intensief werken.

‘We hebben de schranklader helemaal opnieuw ontworpen. Batterijen zijn het belangrijkste onderdeel van elke elektrische machine. Daarom hebben we al in het begin van onze ontwikkeling contact opgenomen met Eleo’, zegt Conmeq-directeur Boris Koot. ‘Het huidige succes van de AS15 is te danken aan deze intense samenwerking. Daarom zijn we erg blij om onze samenwerking voort te zetten met deze nieuwe meerjarige overeenkomst.’