Eleo breidt productiefaciliteit voor batterijen uit

Collin Arocho
3 november 2021

Batterijspecialist Eleo (voorheen Spike Technologies) heeft plannen aangekondigd voor een ‘aanzienlijke uitbreiding’. De Helmondse fabrikant van geavanceerde batterijsystemen is gestart met zijn nieuwe productiefaciliteit op de Automotive Campus in Helmond. De fabriek van drieduizend vierkante meter – met de mogelijkheid om in de toekomst uit te breiden tot vierduizend vierkante meter – stelt het bedrijf in staat om de productiecapaciteit te vertienvoudigen tot 500 MWh, of ongeveer tienduizend batterijpakketten per jaar.

Foto: Eleo

De nieuwe fabriek zal worden uitgerust met ultramoderne machines om een ​​volledig geautomatiseerd batterijassemblageproces in de cleanroom mogelijk te maken, evenals hightech r&d-labs om de batterijtechnologie verder te ontwikkelen. De nieuwe faciliteit is echter slechts een onderdeel van de groeiambities van het bedrijf. Momenteel heeft de startup 27 werknemers, maar met de uitbreiding in ruimte en mogelijkheden verwacht Eleo ook zijn personeelsbestand te laten groeien tot meer dan tweehonderd.

‘Met onze geavanceerde batterijen maken we de elektrificatie van een breed scala aan industriële machines mogelijk’, legt Bas Verkaik, medeoprichter van Eleo, uit. ‘Door de enorme groei bleek onze huidige productielocatie al snel te klein. We zijn blij dat we een geschikt perceel hebben gevonden waar we ons bedrijf kunnen uitbreiden en internationaal verder kunnen opschalen.’