Elektromotorsite Specamotor voortaan interactief

René Raaijmakers
20 augustus 2008

Op de website Specamotor (spreek uit: spec a motor) is voortaan ook interactief de geschiktheid van motoren te bepalen. Bezoekers moesten voorheen eerst zoeken en informatie bij elkaar sprokkelen. Nu kunnen ze motoren virtueel aan de tand voelen om te zien of ze geschikt zijn. Aan de hand van tabellen met rekenresultaten geeft de site een objectief oordeel.

Specamotor voert complexe berekeningen uit om de motortemperatuur te becijferen. Een van de cruciale zaken die de site berekent is de koppelconstante. Die varieert onder invloed van warmteontwikkeling en die informatie is belangrijk om mogelijke oververhitting virtueel op te merken.

Confirmat, het bedrijf van Edward Hage dat de site runt, biedt nu ook de mogelijkheid om direct offertes aan te vragen aan meerdere fabrikanten. Met één opdracht kunnen bezoekers een offerte sturen naar iedere motorfabrikant die Specamotor als geschikt aanduidt.

Confirmant startte krap een jaar geleden met de onafhankelijke website voor de selectie van elektromotoren. Sindsdien is de database in grootte verdubbeld naar ruim 12.000 motorconfiguraties en 23 fabrikanten.