Elektromechanische actuatoren maken Riensluis milieuvriendelijk

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Riensluis in Lemmer is na renovatie opnieuw in gebruik genomen. De oude houten sluisdeuren werden nog met de hand bediend. Nu is de aandrijving van de nieuwe stalen sluisdeuren uitgerust met elektromechanische ADE-actuatoren van Mijnsbergen. Aangezien ook geen hydrauliek meer wordt toegepast, zijn er minder risico‘s voor het milieu.

De Riensluis behoort nu tot de modernste energiezuinige sluizen van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Royal HaskoningDHV in opdracht van Rijkswaterstaat. Hierin zijn diverse aandrijfsystemen uitvoerig met elkaar vergeleken. De elektromechanische systemen halen de hoogste ranking.

Mijnbergens ADE-actuatoren zijn elektromechanische lineaire aandrijvingen op basis van spindelsystemen en speciaal geschikt voor bruggen, sluizen en stuwen. De componenten leveren een trek- en drukkracht van 1200 kN, halen een snelheid van 160 mm/s en bieden een lineaire verplaatsing tot zes meter.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.