Elektromagnetische flowmeter Sika voor OEM’s

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De InduQ van Sika is een flowmeter voor OEM-toepassingen met vloeistoffen die een elektrische geleidbaarheid hebben van meer dan 50 µS/cm. Het elektromagnetische instrument heeft een vrije doorlaat en geen bewegende delen. Het is dan ook niet gevoelig voor vervuiling en uiterst onderhoudsvriendelijk, aldus leverancier A-B-T uit Oisterwijk. De drukval is nihil. De reactietijd is kleiner dan 500 ms.

De compacte flowmeter geeft standaard een pulsuitgang; een 4 tot 20 mA signaal is optioneel. De maximale inbouwlengte van de InduQ is slechts 124 mm, waarbij de procesaansluitingen 0,5 of 1 inch BSP zijn. De elektrische aansluiting gaat via een M12-connector, met standaard kabellengtes van drie, vijf en tien meter. De voeding levert 24 V DC ± 10 procent bij een maximaal stroomverbruik van 80 mA. De beschermingsklasse is IP65. De productberoerde delen zijn uitgevoerd in 1.4571 RVS en Peek, terwijl de behuizing van gegoten aluminium is. NR

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.