Elektrische grijper Schunk levert 135 N klemkracht

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De elektrisch aangedreven kleine-onderdelengrijper EGP van Schunk is zo makkelijk te bedienen dat de overgang van een pneumatische naar een elektrische grijper kinderspel wordt, stelt de fabrikant. Schunk legt de nadruk op de hoge snelheid en hoge klemkracht: de EGP heeft een instelbare grijpkracht van maximaal 135 N bij een sluitingstijd van minder dan 220 ms. De grijper weegt zelf 350 gram en kan objecten tot 675 gram oppakken. Elke vinger heeft een slag van 6 millimeter. Schunk mikt met de EGP op geavanceerde pak-en-plaatstoepassingen.

Omdat de EGP is gebaseerd op het platform van Schunks bestaande pneumatische kleine-onderdelengrijper MPG-Plus, biedt het een hele reeks extra voordelen: gebruikers kunnen de sensoren van de MPG-Plus in veel gevallen op de EGP overzetten en bestaande installaties in een handomdraai van pneumatische naar elektrisch omzetten. De besturing is vergelijkbaar met de MPG-Plus-sensor rechtstreeks of via verdelers. Net als de MPG-Plus kan ook de EGP zowel aan beide zijden als aan de onderzijde worden geschroefd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen