Elektrische grijper Festo zowel krachtig als subtiel

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Festo lanceerde in december de HGPLE, een nieuwe generatie elektrische grijpers die ter plekke worden aangestuurd door een SFC-DC-motorcontroller. Hiermee beschikt de gebruiker over een flexibel inzetbare grijper waarvan hij de posities en kracht vrij kan instellen. Bovendien gebeuren de bewegingen met een gecontroleerde en beheerste snelheid. Dankzij de tactiele grijpoptie is de HGPLE ook geschikt voor de behandeling van zachte en kwetsbare werkstukken. In de normale stand grijpt hij bovendien grote en zware producten tot maximaal 600 N. Naast alle bewegingseigenschappen is de meest opvallende feature aan de HGPLE de T-groef. Deze constructie draagt bij aan een hoge momentopname en een zeer grote nauwkeurigheid.

Op basis van testen heeft Festo vastgesteld dat de HGPLE minimaal vijf miljoen slagen kan maken. Hierbij ’parkeert‘ hij de grijpvingers zo dicht mogelijk in de buurt van het werkstuk, waardoor de daadwerkelijke grijptijd tot een minimum is beperkt. Ook wanneer de werkstukken de totale slaglengte nodig hebben, biedt de grijper korte opening- en sluittijden van 0,6 s.

De elektrische grijper is onderdeel van het modulaire programma van Festo en kan daardoor zonder problemen worden gecombineerd met de componenten uit de pneumatische grijperfamilie HGPL. De aansturing gaat via de SFC-DC-motorcontroller waarvoor slechts één kabel nodig is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen