Elektrische actuatoren IAI moeten pneumatische cilinders vervangen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Mijnsbergen en ATB Automation introduceren de nieuwe snelle elektrische lineaire actuatoren van het Japanse IAI Industrial Robots in de Benelux. De RCP4-serie is ontworpen als alternatief voor pneumatische cilinders. Ze zijn beschikbaar in twee types: met direct aangedreven slede of als drijfstang. Beide types zijn weer in twee varianten verkrijgbaar: met een stappenmotor in lijn gemonteerd of met een parallel aangebouwde motor. Voor bijzondere omgevingsomstandigheden levert IAI twee speciale uitvoeringen. Zo is er een cleanroomversie met een slede volgens Iso klasse 4 en stof- en spatwaterdichte variant met beschermingsgraad IP65.

De 24 V DC actuatoren met slede zijn verkrijgbaar in breedtes van 52, 58 en 73 mm met een slaglengte van 50 tot 800 mm en een maximale horizontale last van 45 kg. De actuatoren met drijfstang hebben een buitendiameter van 52 of 61 mm met een drukkracht van 370 en 1094 N en een slag van 50 tot 500 mm. De slede-uitvoering haalt snelheden tot 1440 mm/s, de drijfstanguitvoering komt tot 800 mm/s.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen