Electro Abi geeft deltarobot groter bereik

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de Hannover Messe presenteert Electro Abi zijn nieuwste oplossing binnen de deltarobotwereld: de Abiflexx Wide Delta. Na de lancering van het Abiflexx-systeem waarmee hygiënische deltarobots kunnen worden gebouwd naar klantspecificatie, zijn de ontwikkelingen niet stopgezet. Met het steeds belangrijker worden van compacte robots en het besparen van footprint op de fabrieksvloer als uitgangspunt, heeft het bedrijf de Abiflexx Wide Delta ontwikkeld.

Door de nieuwe opbouw van deze speciale deltarobot creëert Electro Abi een ovaal werkgebied waardoor de Wide Delta Robot producten op de toe- en afvoerbanden tot een breedte van 1580 mm kan bereiken. Een ander voordeel is dat de Wide Delta Robot in series aanmerkelijk minder plaats inneemt: vier Wide Delta Robots achter elkaar nemen 50 procent minder plaats in dan vier reguliere deltarobots.

De Abiflexx Delta Robots zijn ontworpen om te voldoen aan EHEDG- en FDA-eisen en zijn daarmee geschikt voor bijvoorbeeld food- of farma-omgevingen. Het systeem kan tot 220 picks per minuut realiseren met een hoge positieherhaalbaarheid en een lage slijtage.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen