EIT breidt uit met Manufacturing en Urban Mobility

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Het Europese innovatienetwerk EIT start twee nieuwe programma’s, respectievelijk rond Manufacturing en Urban Mobility. Voor beide programma’s heeft het EIT een consortium van partners uit het bedrijfsleven, het onderwijs, de onderzoekswereld en de publieke sector gekozen om ze verder vorm te geven. Daarvoor was afgelopen jaar een wedstrijd uitgeschreven. EIT had al zes programma’s lopen: Climate-kic, Digital, Inno-energy, Food, Health en Raw Materials.

Voor het Manufacturing-programma is het ‘Made by Europe’-consortium uitverkoren, met hoofdkwartier in Parijs en vijftig partners verspreid over Europa. Vanuit Nederland zijn de TU Delft en de Accell Group vertegenwoordigd, vanuit België doet Arcelormittal mee. Het consortium wil werken aan innovaties om de uitdagingen voor fabricage in Europa het hoofd te bieden: toenemende mondiale concurrentie, lage productiekosten in ontwikkelingslanden, schaarste aan grondstoffen, en veranderingen ten gevolg van nieuwe markt- en maatschappelijke behoeften, snelle technologische evoluties en vereisten inzake milieu en duurzaamheid.

Bij Urban Mobility draait alles om transport voor de steeds verder oprukkende verstedelijking in Europa. Op het moment woont meer dan zeventig procent van de Europeanen in stedelijke gebieden, en dat zal de komende jaren steeds verder toenemen. De vraag naar gedeelde, schone vervoersoplossingen neemt bovendien snel toe vanwege de klimaatproblematiek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.