Eindhovense zonnegezinswagen onbedreigd naar derde wereldtitel op rij

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Solar Team Eindhoven (STE) heeft voor de derde keer op rij de Bridgestone World Solar Challenge gewonnen in de Cruiser-klasse voor gezinsauto’s. De Stella Vie toonde zich het meest efficiënt tijdens de race en het best in de praktijktests erna. De Eindhovense vijfpersoonswagen zette de concurrentie op een straatlengte afstand, ondanks materiaalpech in de voorlaatste etappe. Eerder prolongeerde het Delftse Nuon Solar Team al zijn wereldtitel in de Challenger-klasse voor snelheidsmonsters.

STE legde de drieduizend kilometer van Noord- naar Zuid-Australië af met gemiddeld 72 kilometer per uur en 3,4 personen aan boord. Hiermee behaalde het team de maximale efficiencyscore van 80,0 punten. In de tests op praktische aspecten, esthetiek en aerodynamica kwam daar de volle mep van 20,0 punten bij, wat resulteerde in een eindtotaal van 100,0 punten. Het Duitse HS Bochum Solarcar-Team eindigde als tweede met 51,6 punten en het Australische Clenergy Team Arrow als derde met 32,4 punten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.