Eindhovense opticaspecialist Anteryon in Chinese handen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Opticaspecialist Anteryon uit Eindhoven is voor een onbekend bedrag overgenomen door Jingfang Optoelectronics. Het Chinese bedrijf zegt een voorsprong te willen nemen in opkomende hoogvolume consumentenmarkten die behoefte hebben aan geminiaturiseerde optische componenten. Het zou onder meer gaan voor toepassingen in smartphones, auto’s en voor beveiliging.

Anteryon werd in 2006 uitgesponnen uit Philips en produceert optische precisiesystemen. Het heeft bedrijfseigen technologieën voor het maken van high-end hybride lenzen en is thuis in glas- en oppervlaktebewerking, optische en mechanische coatings en optomechanische en -elektronische subsystemen. De producten worden ingezet in een brede reeks markten, waaronder de halfgeleiderindustrie, medische instrumenten, beveiliging en consumententoepassingen zoals ar/vr.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.