Eindhovense indoor-drone hoopt op proef in kinderziekenhuis

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Eindhovense studenten van het Blue Jay-team hoopt dit voorjaar een proef te kunnen houden met hun indoor-drone in een kinderziekenhuis. Ze willen kijken of het mogelijk is om de drone als hulpje in te zetten of als maatje voor de zieke kinderen. Ze denken bijvoorbeeld aan het spelen van een potje boter-kaas-en-eieren met behulp van of juist tegen de drone.

Blue Jay werd in 2015 in het leven geroepen ter ere van het zestigjarige bestaan van de TUE. Nadat de drone tijdens de lustrumviering vorig jaar drankjes had rondgebracht, is het doorgegaan als doorlopend project met elk jaar een nieuw studententeam.

Een belangrijk doel voor dit jaar is het onderzoeken van de maatschappelijke en sociale impact van binnenshuis-drones. Naast het kinderziekenhuisscenario denken de studenten onder meer aan een thuishulp voor mensen die slecht ter been zijn. Het team werkt hiervoor samen met onder meer Accenture, Philips en NXP.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.