Eindhovens studentenraceteam demonstreert autonome bolide

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

University Racing Eindhoven (URE) heeft een autonome raceauto gebouwd. De vorige lichting van het TUE-studententeam werkte daar ook al aan, maar nu is het daadwerkelijk gelukt. De URE14 kan zelfstandig rijden, zoals een demonstratie laat zien, maar is nog niet volledig robuust. Volgens het team is het een kwestie van testen en finetunen en dan accelereert de raceauto – met en zonder bestuurder – van nul naar honderd in slechts 2,3 seconden.

De volgende stap is om de autonome systemen verder te ontwikkelen zodat ze ook beter presteren dan de beste chauffeurs op de weg. Volgens URE is de racebaan daar een goede omgeving voor omdat de wagens er veel sneller rijden en dus veel sneller beslissingen moeten nemen. De autosport is altijd al de kweekvijver geweest voor alles wat er op de openbare weg rijdt en dit zal niet anders gaan met autonome voertuigen, aldus het TUE-team.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.