Eindhovens beademingsapparaat klaar voor de markt

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Eindhovense Ventinova heeft CE-goedkeuring gekregen voor zijn beademingsapparaat Evone. In tegenstelling tot reguliere beademingsapparatuur kan de Evone het uitademen actief ondersteunen door gassen uit de longen te zuigen. Dat kan in specifieke gevallen voordeel opleveren. De komende maanden gaat het bedrijf klinische studies uitvoeren. Volgend jaar verschijnt het op de markt.

Ventinova werd enkele jaren geleden uitgesponnen uit Dolphys Medical om het ‘expiratory ventilation assistance’-principe uit te werken. In eerste instantie bracht het een simpel pneumatisch device op de markt, waarmee medisch personeel door het afdekken van een gaatje respectievelijk een boven- of onderdruk kan creëren in de longen van de patiënt.

De beademingsaanpak wordt gecombineerd met een luchtslang van nog geen halve centimeter dik, veel kleiner dan de reguliere beademingsbuizen. Dat maakt het eenvoudiger voor ingrepen te doen aan luchtwegen of het keelgebied.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.