Eindhovens 5g-Fieldlab focust op maakindustrie

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

KPN heeft een tweede locatie van het Industry 5G Fieldlab geopend op Brainport Industries Campus in Eindhoven. Waar de vestiging in Rotterdam bij Shell Pernis zich richt op de procesindustrie, houdt de Brabantse vestiging zich bezig met 5g in de maakindustrie.

Het High Tech Software Cluster start met 5g-demonstraties in zijn paviljoen op de Brainport Industries Campus. Onder de naam ‘5G Fieldlab voor de maakindustrie’ gaan leden van het cluster experimenteren met de draadloze technologie in productielogistiek en -technieken.

Om het belang te onderstrepen zond KPN zijn vicepresident 5g naar de Eindhovense maakcampus. ‘De Brainport Industries Campus is onze start voor manufacturing’, zei Jacob Groote, de man die bij KPN eerder verantwoordelijk was voor de introductie van 4g. Groote maakte de doorbraak mee die 4g bracht. Bij KPN noemden ze de technologie de wachtverzachter omdat 4g Youtube kijken mogelijk maakte voor mensen die in de file stonden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen