Eindhovenaren starten wereldwijd 3D-printnetwerk

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dinsdag was de aftrap van het nieuwe Eindhovense initiatief Makerdays. In aanloop naar het gelijknamige event eind maart werd in veertien steden verspreid over de hele wereld tegelijkertijd het driedimensionale Makerdays-logo geprint via het 3D-printnetwerk van 3D Hubs. Makerdays is een initiatief van Eindhovense organisaties Additive Industries, Jakajima en Eindhoven365.

Makerdays Eindhoven is een exponent van de wereldwijde ā€˜maakcultuurā€™ die de afgelopen jaren enorm in belangstelling groeit. Dit komt door nieuwe technieken en kostprijsverlagingen in de hoek van 3D printing, internet de dingen en robotica. Hierdoor maken voorheen puur industriĆ«le technieken langzaam de overstap naar de huiskamer. Makerdays heeft als doel om de mensen met een passie voor het maken van nieuwe producten, processen en systemen te verbinden in de echte en de virtuele wereld.

Makerdays, 26 – 30 maart in Eindhoven, bestaat uit een serie van activiteiten zoals Manufacturing-events, 3D Printed Electronics en Additive World. Maar ook Maker-events van Strp Share, een mini Maker Faire, een Hackathon en de Ontdekfabriek zijn onderdeel van het programma.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.