Eindhoven krijgt Singularity University

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Dit najaar start de Singularity University uit Silicon Valley haar eerste buitenlandse vestiging in Eindhoven. Burgemeester Rob van Gijzel en ceo Rob Nail van het kennis- en innovatie-instituut hebben daartoe een overeenkomst getekend. Naar verwachting opent ‘The Singularity U – The Netherlands’ in november haar deuren. Het is nog niet bekend wie de leiding krijgt en waar precies in Eindhoven de universiteit neerstrijkt; de High Tech Campus en de Witte Dame hebben al interesse getoond.

De Singularity University – opgericht in 2008 en genoemd naar de singulariteit, het moment waarop de machine even slim is als de mens – wil wereldproblemen oplossen met technologie, onder meer door ceo’s en wetenschappers samen te brengen. De Eindhovense vestiging gaat zich richten op de thema’s ‘agrifood’, gezondheid, mobiliteit en water. Het is de bedoeling om ook activiteiten te ontplooien in Amsterdam, Delft, Nijmegen en Rotterdam.

De basis voor de overeenkomst werd afgelopen november gelegd met het bezoek dat een delegatie van de Singularity University bracht aan de Brainport-regio. Daarnaast hebben de gemeenten Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, Health Valley en het Radboudumc in Nijmegen en het ministerie van Economische Zaken zich sterk gemaakt voor de vestiging van het instituut in Nederland.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.