Egemin versterkt positie in China dankzij project bij Sinotrans

Alexander Pil
10 september 2015

Sinotrans, een van de grootste logistieke spelers in China, doet voor de automatisering van zijn nieuwe distributiecentrum in Kunshan een beroep op Egemin. Met deze investering wil het bedrijf efficiënter werken, de productiviteit van zijn medewerkers gevoelig verhogen en nieuwe klanten aantrekken. Voor Egemin Automation gaat het om een belangrijk strategisch project. De Chinese industrie kent een heuse automatiseringsgolf en de installatie is dan ook een belangrijk referentieproject voor Egemin.

‘Smart industry staat in China voor alles wat te maken heeft met automatisering en efficiëntie. Noem het gerust de Chinese versie van lean & mean’, vertelt Dirk Dewulf, directeur van Egemin China en Egemin Asia Pacific. Nieuwe fabrieken en distributiecentra worden anders georganiseerd en uitgerust dan enkele jaren geleden. ‘De sterke stimuli van de Chinese overheid, de steeds stijgende loonkosten en toenemende eisen qua veiligheid en traceerbaarheid verplichten bedrijven om goed na te denken of hun intralogistiek model. Meer van hetzelfde doen, gaat niet langer op. Voor Egemin en zijn automatiseringssystemen is China dan ook een belangrijke groeimarkt.’

Ook Sinotrans wil toonaangevend zijn en blijven binnen de logistiekmarkt in China. Zijn nieuwe site in Kunshan, tussen Shanghai en Suzhou, rust het daarom uit met Egemins E’tow-systeem, een automatisch gestuurd vloerkettingbaansysteem dat instaat voor het transport en sorteren van goederen.