Egemin updatet verouderd magazijn Blue Case Logistics

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Egemin Automation heeft een retrofit uitgevoerd bij Blue Case Logistics in Etten-Leur. Het oude hoogbouwmagazijn was al veertien jaar in gebruik en aan vervanging toe. Zo bevatte het een aantal componenten die tegenwoordig niet meer leverbaar zijn of niet meer worden ondersteund. Blue Case Logistics beschikt over een manueel hoogbouwmagazijn en een automatisch hoogbouwmagazijn met een voorzone van palletconveyors en twee magazijnkranen met shuttles.

De retrofit bestond hoofdzakelijk uit vervanging van alle verouderde componenten. Daarvoor in de plaats installeerde Egemin up-to-date apparatuur en onderdelen. Zo verving het de DC-motoren en -regelaars van de magazijnkranen door asynchrone AC-servomotoren met bijbehorende regelaars, en de Siemens S5-PLC‘s en de Saia-PLC‘s door moderne Siemens S7-PLC‘s. Voor de bediening van de installatie voegde Egemin een modern Simatic Touch Panel toe ter vervanging van de verouderde leds met drukknoppen. Ten slotte verving het bedrijf de communicatieverbindingen door Profibus DP en Ethernet.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.