Egemin start agv-pilot bij Audi

Alexander Pil
12 december 2016

Smart Factory, het concept van de slimme fabriek met intelligente, verbonden en geïntegreerde processen, is vandaag brandend actueel in zowat alle industriële sectoren. Daarom koos autofabrikant Audi het onderwerp als basisthema voor de Techday in zijn hoofdvestiging in Ingolstadt. Projecten met slimme technologieën voor meer efficiëntie in de productie en de logistiek vormden het hoofdthema van deze technologische innovatiedag. Het gebruik van automatisch geleide voertuigen (agv’s) voor intern transport is een duidelijk voorbeeld van dergelijke toepassingen. In het kader van een pilootproject rust Egemin Automation een gedeelte van de logistieke afdeling in de vestiging van Ingolstadt uit met agv’s.

Audi start in april 2017 in het Güterverkehrszentrum (GVZ) Ingolstadt met een pilootproject voor de optimalisering van de interne goederentransporten. Momenteel worden die nog geregeld met manuele heftrucks bestuurd door speciaal opgeleide medewerkers. Voor dit project implementeert Egemin een Egv Hybrid-oplossing gebaseerd op twee FM-X 12-reachtrucks van Still, Egemins zusteronderneming in de Kion Group, die Egemin automatiseert. Dankzij deze automatisering bespaart Audi heel wat ruimte omdat er geen rangeerzones meer nodig zijn tussen de rekken. De toestellen zijn bovendien vierentwintig uur per dag beschikbaar voor de drie ploegen en verbeteren op die manier de operationele efficiëntie in het bedrijf.

Vanuit de 25 duizend vierkante meter grote hal levert Audi onder meer aan zijn productievestigingen in China en India. Audi vult elk jaar tot tweeënhalf duizend zeecontainers met goederen die vertrekken vanuit het GVZ Ingolstadt. Tijdens de Techday stelde Stefan Meier, projectleider bij Audi, de geautomatiseerde aan- en afvoer van goederen met een Egv Standard FLV2012/N-voertuig voor en gaf meer uitleg over het pilotproject: ‘De onderdelen van onze Audi-modellen komen bij ons aan op grote laadplateaus. De onbemande voertuigen van Egemin zullen de goederen voortaan autonoom in de rekken stapelen en weer uit de rekken halen om ze naar de verpakkingszones te brengen.’