Egemin scoort opdracht bij Griekse supermarktketen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Griekse supermarktconcern Masoutis heeft Egemin in de arm genomen voor de optimalisatie van de logistiek in zijn centrale distributiecentrum in Thessaloniki. Het bedrijf uit het Belgische Zwijndrecht implementeert er een E‘tow-vloerkettingbaan met een totale waarde van ongeveer 2 miljoen euro. Het systeem bestaat uit een hoofdomloop van ruim twee kilometer met vijf hoofdaandrijvingen, zeven wissels en twee transfers. De vloerkettingbaan zal het transport van rolcontainers vanuit de manuele pickingzone naar de laadkades in goede banen leiden. Ook de retour van goederen vanuit de supermarkten verloopt via het E‘tow-systeem. Voor dit transport worden handpallettrucks gebruikt.

De productinformatiesoftware E‘tis controleert de goederenstromen in het distributiecentrum en staat in voor het sturen van de dragers naar hun bestemming op basis van laadkade-ID, registratie en logging. Egemin start in september met de montage. Oplevering staat gepland tegen eind 2010, begin 2011.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.