Egemin levert geïntegreerd agv-transportsysteem Continental

Alexander Pil
15 april 2015

Continental Automotive in Mechelen werd recent bekroond met de eerste Agoria-award Factory of the Future. De fabrikant van elektronische remsystemen (ABS – ESC) sleepte deze prijs in de wacht door onder meer de verregaande innovatieve automatisering van zijn productiefabriek. Egemin Automation ondersteunde Continental hierbij met een innovatief transportsysteem met pallet- en bakkenconveyors en automatisch geleide voertuigen. Het systeem verzorgt het transport van onderdelen en afgewerkte producten tussen het magazijn en de productiezone, en neemt acties over die anders manueel moeten gebeuren.

Dankzij deze investering is de productieomgeving bij Continental veiliger en efficiënter, stelt Egemin. Er rijden geen heftrucks meer rond in de productie en er wordt heel wat manueel werk overgenomen door de agv’s van Egemin. Daarnaast is er een efficiëntieverhoging van de processen op vlak van timing. De transportconveyors en de agv’s zorgen voor een tijdige aanvoer van goederen naar productie.

Continental schakelde Egemin in om het transport tussen het automatisch magazijn en de productiezone te automatiseren. Egemin bouwde een turnkey installatie met zes agv’s, een pallettransport- en bakkentransportsysteem aangestuurd en beheerd door Egemins E’wcs-software en E’tricc-software.

De componenten worden via een pallet- en een bakkenconveyorsysteem van het magazijn naar de productiezone gebracht. Daar staan vier fork lift vehicles in voor de aanvoer van pallets met grote onderdelen en twee load transfer vehicles voor de aanvoer van bakken met kleine onderdelen naar de productiestations. Daarnaast pikken ze ook de afgewerkte producten en de lege bakken op en brengen deze terug naar de palletconveyor die ze naar het magazijn en de herbevoorradingsstations brengen.