Egemin levert distributiesysteem Franse melkpoederfabriek

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Egemin Automation gaat voor Synutra France een omvangrijke automatische magazijn- en distributie-installatie bouwen. De bestelling omvat het ontwerp, de ontwikkeling en de installatie van een turn-key intralogistieke oplossing voor de nieuwe melkpoederfabriek van Synutra in Carhaix, Bretagne. Het systeem zal instaan voor het automatische beheer van alle bewegingen van grondstoffen, afgewerkte producten en verbruiksgoederen. De installatie moet eind 2015 operationeel zijn.

Door de wereldwijd stijgende vraag naar melkproducten, met de Aziatische landen voorop, zijn de grote Europese, melkproducerende landen in een nieuwe productiewedloop verwikkeld. Als tweede grootste producent in Europa moeten Franse bedrijven hun melkexploitatie moderniseren om die plaats te kunnen behouden. Sodiaal, de derde grootste melkcoöperatie in Europa, heeft daarom de handen ineen geslagen met Synutra, de derde grootste Chinese melkpoederproducent. Synutra investeert 135 miljoen euro in Frankrijk in ‘de meest moderne en grootste melkpoederfabriek ter wereld’, aldus Synutra-ceo Liang Zhang. Eind 2015 moet deze fabriek tot driehonderdduizend ton melkpoeder per jaar produceren, exclusief bestemd voor de Chinese markt. De duizend Bretoense melkproducenten, die deze nieuwe fabriek zullen beleveren, vinden er een nieuwe afzetmarkt.

Om dergelijke productiehoeveelheden te kunnen verwerken, heeft Synutra in de fabriek en het opslagmagazijn geïnvesteerd in een turn-key intralogistieke oplossing. De beslissing om dit project aan Egemin toe te vertrouwen werd ingegeven door de ervaring van het Belgische technologiebedrijf in automatische goederenbehandeling, de mogelijkheid om alle installaties uit eigen hand te leveren (magazijnkranen, AGV’s en conveyors) en om de synchronisatie ertussen te verzekeren door eigen sturings- en beheersoftware. De oplossing omvat een lopende band bij de goederenontvangst, een automatisch magazijn met negenduizend palletlocaties en vijf magazijnkranen, zes AGV’s voor de distributie van grondstoffen en de verbruiksgoederen in de fabriek, een lopende band in de verzendingszone, en WMS/WCS-software voor het centrale magazijnbeheer en sturing van de transport- en opslagsystemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.