Egemin lanceert analysemethode voor innovatief onderhoud

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Egemin Automation kondigt de lancering aan van Remaining Life Analysis Erla, een systematische aanpak om de restlevensduur van installaties te bepalen. Veel Belgische bedrijven werken nog met technische installaties die zijn gebouwd in de jaren zestig en zeventig. De eigenaars worstelen met de vraag hoe lang ze er nog op economisch en technisch verantwoorde wijze gebruik van kunnen maken. Het antwoord op die vraag wordt vaak ingegeven door het buikgevoel. Met Erla zegt Egemin een oplossing te bieden om een objectieve afweging te maken tussen toenemende onderhoudskosten en de nodige investeringen om (delen van) de installatie te vervangen.

‘Volgens een gestructureerd stappenplan analyseren we eerst welke delen van de installatie kritiek zijn’, zegt Martin van den Hout, managing consultant bij Egemin Automation. ‘Voor die delen brengen we de risico’s in kaart en bepalen we de faalmechanismen en condities, zodat we kunnen zien hoe lang het nog verantwoord is door te draaien.’ Na het uitvoeren van zo’n analyse blijkt vaak dat installaties nog vele jaren dienst kunnen doen, als er tijdig een aantal kleine maatregelen worden genomen. Bedrijven kunnen op die manier veel besparen op het gebied van onderhoudskosten en investeringen, aldus Egemin.

‘Voor niet-kritieke installaties analyseren we het storingsgedrag per installatie en brengen we de storingskosten in kaart met onze enterprise asset performance intelligence-software’, vertelt Van den Hout. ‘Op basis van de resultaten kunnen we met statistische analyse voorspellen wat de onderhouds- en stilstandkosten zullen zijn. Bovendien kunnen we meteen ook het meest optimale moment van vervanging berekenen om op die manier tot een zo laag mogelijke life cycle cost te komen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.