Egemin investeert 100 duizend euro in AGV-testcentrum

Leestijd: 2 minuten

Egemin heeft een nieuw productie- en testcentrum voor AGV‘s in gebruik genomen. Het Zwijndrechtse bedrijf zal in deze E‘gv Factory zijn AGV-toestellen opbouwen en testen alvorens ze naar eindklanten over de hele wereld gaan. Het nieuwe centrum heeft een capaciteit die ruim drie keer zo hoog is als de ruimte die het vervangt en komt daarmee tegemoet aan de snelle verkoopgroei. Egemin heeft ruim honderd duizend euro geïnvesteerd in de E‘gv Factory.

Elke E‘gv – zoals Egemin zijn AGV‘s noemt – die het bedrijf verlaat, moet gedurende honderd uur proefdraaien alvorens hij bij de klant wordt ingezet. Uit algemeen statistisch onderzoek blijkt namelijk dat 85 procent van de storingen optreedt binnen de eerste honderd uur. Omdat Egemin steeds meer AGV‘s produceert en het gamma verder uitbreidt, was de bestaande productie- en testruimte te klein geworden. In de nieuwe testhal, die 2200 vierkante meter groot is, kunnen voortaan tot negen toestellen tegelijk proefdraaien.

De E‘gv Factory is zo opgezet dat het de situatie bij de klant maximaal benadert. Zo is er een station voorzien waar toestellen automatisch van batterij kunnen wisselen. Er zijn stellingen om het plaatsen van pallets in hoge rekken te simuleren. Ook zijn er een helling en laadkaaien voorzien, wat belangrijk is om automatic truck loading te testen. Dat moest vroeger bij de klant gebeuren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen