Egemin geïntegreerd in zusterbedrijf Dematic

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dematic heeft zijn plannen aangekondigd voor de integratie van Egemin Automation in zijn organisatie. De integratie zal voltooid worden tegen eind 2017 en zal resulteren in de grootste aanbieder van automatisch geleide voertuigen. Egemin werd in 2015 door de Kion Group overgenomen. Medio vorig jaar lijfde het Duitse concern ook Dematic in.

In de eerste van de twee grote integratiestappen zal Dematic de Mobile Automation Center of Excellence creëren. Dit centrum zal de agv-producten van Dematic, Egemin en NDC (een recente overname van Dematic in Australië) combineren in een wereldwijd actieve groep. Het zal ook de vloerkettingbaansystemen van Egemin omvatten. Het hoofdkantoor van de divisie komt in Holland, VS, de huidige vestiging van Egemin Noord-Amerika, en zal geleid worden door Tom Kaminski, de voormalige ceo van Egemin Noord-Amerika. Andere vestigingen van de COE omvatten de bestaande Egemin-locaties in België (Zwijndrecht), Nederland (Gorinchem), Duitsland (Bremen) en Frankrijk (Heillecourt), en de Dematic-locaties in China (Sjanghai) en Australië (Belrose).

In de tweede integratiestap zullen Egemins activiteiten in magazijnautomatisering blijven opereren vanuit Zwijndrecht. Ze zullen worden geïntegreerd in de organisatie van Dematic Central Europe. Het Benelux-team zal magazijn- en distributieoplossingen blijven ontwerpen en leveren in alle Europese regio’s.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.