Egemin bundelt krachten met zusterbedrijf Still
Egemin Automation en Still hebben hun hernieuwde samenwerking beklonken. De partners slaan de handen ineen om klantspecifieke, geautomatiseerde oplossingen te bieden voor elke inzetbehoefte. De samenwerking tussen Egemin en Still kent een rijke historie. Sinds 1958 was Egemin lange tijd Still-importeur voor de Benelux. Daarnaast voorziet de logistieke automatiseringsspecialist al enkele jaren op projectbasis Still-trucks van de nieuwste technologieën, zodat deze automatisch kunnen worden ingezet. Met de overname van Egemin door Kion Group in mei van dit jaar is die samenwerking definitief bekrachtigd. Still, dat eveneens tot de Kion-groep behoort, is een van de marktleiders op het gebied van klantspecifieke, premium oplossingen voor de intralogistiek. Egemin richt zich op geautomatiseerde material handling-oplossingen voor intern transport en opslag.
Met de nieuwe samenwerking worden die krachten gebundeld en ontstaat een team van 350 automatiseringsexperts, met kennis in vrijwel alle marktsegmenten. ‘We kunnen als één grote aanbieder de markt benaderen’, stelt Jean-Paul Dubois, directeur van Still Benelux. ‘De Benelux is een van onze belangrijkste markten. Aangezien we nu tot dezelfde groep behoren, kunnen we nog nauwer samenwerken met STILL in de Benelux’, voegt Jan Vercammen, ceo bij Egemin Automation, toe.
Dat Still met onder meer de Igoeasy, een flexibele oplossing voor het automatiseren van een of enkele trucks met behulp van Ipads, reeds eerder op eigen voet succesvolle stappen heeft gezet op het gebied van automatisering van intern transport, zien Dubois en Vercammen als voordeel. Beide partners versterken elkaar. ‘Waar de eerder door Still gepresenteerde oplossingen interessant zijn voor het automatiseren van een deel van het bedrijfsproces, zijn de oplossingen van Egemin voor een totaal andere doelgroep bestemd, en juist interessant voor bijvoorbeeld het automatiseren van volledige magazijnoperaties’, weet Dubois. ‘Door onze knowhow en ervaringen te bundelen, bieden we de markt een one-stop-shopoplossing.’
Volgens Vercammen neemt de behoefte aan die totaaloplossing toe. ‘Traditioneel zijn Europa en Noord-Amerika de regio’s waarin het meest wordt geautomatiseerd, met het kostenplaatje natuurlijk al belangrijkste drijfveer’, stelt hij. Maar er zijn uiteraard meer factoren die automatisering interessant maken zoals veiligheid, kwaliteit en het beheersbaar maken en houden van (magazijn)processen. ‘Het kunnen aanbieden van een totaalpakket is dan van essentieel belang’, aldus Vercammen.