Egemin brengt securitykennis naar markt

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met zijn Process Control Security Competence Center wil Egemin Automation bedrijven helpen bij hun procescontrolebeveiliging. De Zwijndrechtse AGV-specialist gaat zo de strijd aan tegen Stuxnet en andere vormen van cybercrime. ’Computervirussen kunnen bijzonder vervelende gevolgen hebben. Wat als een virus de procesomgeving van een onderneming treft?‘, vraagt Egemin in een persbericht. ’De schade veroorzaakt door digitale incidenten is vaak niet te overzien. Verlies van data, ongemerkt versturen of diefstal van vertrouwelijke gegevens of zelfs wijzigen van digitale bedrijfsvoeringgegevens, het komt allemaal voor. Deze ongewenste aantasting van systemen kan bedrijfsprocessen ernstig verstoren. Toch schiet de informatieveiligheid van procescontrolesystemen vandaag de dag nog vaak tekort, ondanks dit reële, alsmaar groeiende gevaar.‘

Egemin kan bedrijven op weg helpen om de cyberrisico‘s in kaart te brengen en deze te beheersen. Het heeft een portfolio aan oplossingen en diensten voor procescontrolebeveiliging waarmee bedreigingen van digitale applicaties en besturingssystemen kunnen worden aangepakt. Tot dit pakket behoren security awareness-sessies, secure-aware netwerktopologie, veilige software-engineering, quickscans, risicoanalyses, managementsystemen en risicobeheersing.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.