Egemin bouwt hoog diepvriesmagazijn voor frieten

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Egemin Automation gaat voor Agristo, een Belgisch producent van diepgevroren frieten, een nieuw automatisch diepvriesmagazijn bouwen op de productiesite in het Oost-Vlaamse Nazareth. De investering moet de groei van Agristo ondersteunen. Het nieuwe hoogbouwmagazijn wordt 44 meter hoog. Daar zullen acht magazijnkranen instaan voor de automatische opslag van diepgevroren frieten.

Met vijftien opslagniveaus en acht kraangangen is er plaats voor 24 duizend pallets of 1400 ton diepgevroren frieten. In 2012 mocht Egemin al een gelijkaardig project uitvoeren voor Agristo in Tilburg. De oplevering van het diepvriesmagazijn in Nazareth is voorzien in maart 2016.

Het diepvriesmagazijn komt naast de bestaande fabriek. Egemin Automation staat in voor de silobouw van het magazijn en een volledig conveyorsysteem met palletliften en kranen voor alle logistiek van en naar het magazijn. Egemin zorgt ook voor de installatie en aansturing van de softwaresystemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.