Egemin bouwt derde automatische magazijn voor Agristo

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Agristo, producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten, gaat voor de derde keer op rij in zee met Egemin Automation voor de bouw van een nieuw volautomatisch hoogbouw-diepvriesmagazijn. Het nieuwe magazijn komt in Wielsbeke, wordt bijna 45 meter hoog en zal met vijftien opslagniveaus plaats bieden voor vijftigduizend pallets, goed voor 35 duizend ton diepgevroren frieten. De investering moet de extra productiecapaciteit ondersteunen, de kwaliteitsgarantie verder verbeteren en de eigen opslagruimte van Agristo uitbreiden.

Egemin levert de magazijnstellingen die in silobouw worden opgetrokken, de magazijnkranen en het conveyorsysteem en de palletliften die de productie en de verzending met de hoogbouw verbinden. Voor de automatische aansturing en het beheer van zijn nieuwe magazijn en alle transportinstallaties zal Agristo gebruikmaken van Egemins E’wms-software. ‘Dankzij de automatisering is het voor Agristo eenvoudiger om de kwaliteit van zijn producten te garanderen’, zegt Marcel Spruijt, salesmanager bij Egemin. ‘De koudeketen wordt op geen enkel moment onderbroken. Het conveyorsysteem brengt de diepgevroren frieten automatisch van de productie naar de opslagruimte. Bovendien zijn er minder handelingen nodig om de pallets en dozen naar hun plaats in het magazijn te brengen waardoor de kans op beschadiging aan pallets en verpakkingen verkleint.’ Door het magazijnsysteem met dubbele uitvoer kan Agristo snel grote buffers verwerken. Dat maakt het mogelijk om vanuit het magazijn een vrachtwagen volledig te laden in amper vijftien tot twintig minuten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.