Egemin bouwt automatisch diepvriesmagazijn Crop’s

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Egemin Automation gaat voor Crop’s, een West-Vlaamse producent van diepgevroren voedingsmiddelen, een nieuw diepvriesmagazijn op de productiesite van Ooigem bouwen en automatiseren. Egemin neemt de volledige bouwkundige en de logistieke inrichting van het magazijn voor zijn rekening. De bouwkundige werken omvatten onder meer de funderingswerken, isolatie, dakbedekking, koeling, zuurstofreductie, branddetectie, verlichting en elektriciteit. Het logistieke gedeelte omvat de silobouw voor de rekken en alle automatiseringstechnologie inclusief vijf automatisch gestuurde opslagkranen, de conveyortechniek en bovenliggende WMS-software voor aansturing van alle goederenstromen. Het project gaat deze maand van start en heeft een doorlooptijd van ongeveer een jaar.

Het diepvriesmagazijn wordt 82 meter lang, 38 meter breed en 41 meter hoog, meteen het hoogste automatisch diepvriesmagazijn in de Benelux. Het zal op vijftien opslagniveaus en in vijf kraangangen plaats bieden aan ruim twintigduizend pallets met diepgevroren groenten en fruit. Pallets in het magazijn kunnen zowel vanuit de productiefabriek als van externe locaties worden ingevoerd. Voor de inslag wordt iedere pallet gecontroleerd op afmetingen en gewicht. Externe en industriële pallets, goed voor 20 procent van de totale opslagcapaciteit, worden eerst op een slave-pallet geplaatst. Dat moet het opslagproces in het automatisch magazijn optimaliseren. Egemin-partner Stow zal de constructie van de silobouw voor zijn rekening nemen. De vijf kranen worden geleverd door Duitse partner Mias.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.