Egemin automatiseert productielogistiek Pfizer

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Pfizer heeft vier automatisch geleide voertuigen (AGV‘s) gekocht bij Egemin. In de productielijn in Freiburg zorgen de vier systemen de toevoer van bestanddelen voor medicijnproductie naar 150 werkstations. Dat gebeurt via een transportband die met die stations is verbonden. De AGV‘s zijn uitgerust met een weegsysteem om de containers te wegen. Hierdoor valt een extra stap in het proces weg en wordt het productieproces verder geoptimaliseerd. Door het AGV-systeem zal Pfizer zijn productieproces kunnen versnellen en zullen just in time leveringen probleemloos plaatsvinden, is de verwachting.

In zijn geneesmiddelenfabriek in Freiburg produceert Pfizer jaarlijks ongeveer 4,5 miljard tabletten, capsules en dragees. Het transportsysteem van Egemin moet bijdragen tot die vlotte medicijnproductie. Het Zwijndrechtse bedrijf werkte in een eerste fase een logistieke simulatie uit voor Pfizer. Daarin bracht het de goederenstromen en de toekomstige capaciteit gedetailleerd in kaart en simuleerde het de transportbewegingen in de productiehal. Een eis van Pfizer was ook dat het systeem steeds uitbreidbaar zou zijn in de toekomst, om voldoende flexibiliteit in het productieproces te behouden. De simulatie heeft aangetoond dat dit mogelijk was.

De AGV‘s zijn voorzien van een intelligente besturing om de productieplaatsen snel en accuraat te kunnen bevoorraden. De centrale besturingssoftware E‘tricc van Egemin staat in voor het aansturen van de goederenstromen en geeft de opdrachten door aan de AGV‘s. De opdrachten worden zo langs de meest gunstige route gestuurd en op basis van prioriteiten afgehandeld. ’Belangrijk in dit verband is de validering van de software met het oog op zijn procesmatige en functionele betrouwbaarheid‘, zegt Yaser Gamai, verkoopleider bij Egemin Duitsland. ’Bovendien is het transportsysteem zo geconfigureerd dat het aan alle opgelegde hygiëne- en kwaliteitsstandaarden van de farmaceuticaproductie beantwoordt, zonder uitzondering. Tegelijk waarborgt het de realisatie van de taken die nodig zijn voor een optimale materiaalstroom.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.