Egemin automatiseert distributiecentrum Yamazaki Mazak

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Egemin Automation heeft een nieuw magazijnautomatiseringscontract afgesloten met bestaande klant Yamazaki Mazak Europe. Het Zwijndrechtse bedrijf zal de logistieke automatisering voor het nieuwe distributiecentrum leveren dat Yamazaki naast zijn bestaande magazijnen laat bouwen. De Japanse leverancier van draaibanken, freesmachines en productiesystemen bedient vanuit zijn centrale European Spare Parts Center in Leuven zijn klanten van de nodige reserveonderdelen om hun machinepark operationeel te houden. De omzet en nodige opslagcapaciteit groeien elk jaar. Het verwacht dat beide de komende vijftien jaar zullen verdubbelen.

Momenteel worden de grote en zware onderdelen – de uglies in logistiek vakjargon – extern opgeslagen, wat jaarlijks hoge kosten met zich meebrengt. Daarom besloot Mazak om de opslag en het beheer van deze onderdelen voor eigen rekening te nemen en een nieuw distributiecentrum te bouwen. Het besliste om de logistiek in het nieuwe DC te laten automatiseren om meer opslagcapaciteit te voorzien voor de komende jaren, de workflow te optimaliseren en de kosten te reduceren.

Egemin levert twee automatische magazijnsystemen: één voor de uglies, waar een automatisch palletmagazijn met twee gangwisselende kranen in drie gangen drieduizend palletlocaties kan bedienen. Daarnaast komt er een miniload-magazijn met twee kranen voor opslag en picking van kleinere onderdelen, in achtduizend bakken, goed voor opslag van 70 duizend verschillende artikelen. In de leveringsomvang van Egemin zitten ook alle conveyorsystemen en de werkstations voor order picking. De aansturing van de volledige magazijninstallatie gebeurt via de E‘WMS-warehousemanagementsoftware van Egemin. Beide magazijnen zullen tegen eind volgend jaar operationeel zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.