Eerste workshops Smart Industry New Skills nader geanalyseerd

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Begin juli zijn de eerste workshops uitgevoerd rond het thema Smart Industry New Skills. Met het motto ‘De toekomst is niet wat het geweest is’ werd daarin verder ingegaan op de gevolgen die versnelde ontwikkelingen in technologie en ict hebben voor de organisatie en de mensen die ermee omgaan. De workshops zijn uitgevoerd onder regie van het programmabureau Smart Industry, met medewerking van TNO, AWVN en FNV. TNO heeft de eerste workshops geanalyseerd.

35 ondernemers en werknemers namen deel aan de workshops. Een van de belangrijkste conclusies: ‘We moeten dit vooral verder uitbouwen!’ De Smart Industry-ontwikkelingen zijn uitgewerkt in bedreigingen, kansen en oplossingen. De kernvragen daarbij waren: hoe zet ik bedreigingen om in kansen en hoe zet ik kansen om in nieuwe business? De mens speelt daarin een cruciale rol.

De zorg dat mensen de ontwikkelingen mogelijk niet altijd kunnen bijhouden, kwam als bedreiging naar voren. In de beleving van velen is veranderen ook een bedreiging. Bedrijven zien ook kansen. Smart Industry helpt om de concurrentiekracht te vergroten en stimuleert na te denken over nieuwe businessmodellen. Ook biedt het kansen voor werkgelegenheid en het verbeteren van arbeidsomstandigheden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.