Eerste VUB-ventilatoren geproduceerd door Audi Brussel

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

De ventilatoren van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) staan ​​klaar om te worden getest. Afgelopen vrijdag produceerde Audi Brussel de eerste vijftig proto-systemen. De VUB Fablab deelt de opgedane kennis internationaal met geïnteresseerde partijen, om landen met beperkte productiemogelijkheden bij te staan.

Het tekort aan ademhalingstoestellen inspireerde verschillende bedrijven en universiteiten om creatief te worden en hun eigen te produceren. Samen met het academisch ziekenhuis en Flanders Make ontwikkelde en testte de VUB Fablab een simpele machine. Professor Mark Runacres: ‘Qua functionaliteit doet het wat professionele apparaten doen. Maar het is natuurlijk nog niet getest als een professionele machine, omdat we geen tijd hebben voor volledige certificering. We streven naar maximale naleving van de eisen.’

De VUB-ingenieurs zijn begonnen met een MIT-ontwerp en input van de Johns Hopkins University. Zij kregen steun van verschillende bedrijven, waaronder Volvo Trucks en Daf Trucks, die ruitenwissermotoren leverden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.