Eerste Robocafé op UT-campus

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De ontwikkelingen in de robotica volgen elkaar in rap tempo op, zeker in Oost-Nederland. Om de samenhang tussen robotinnovaties te versterken en de robotgemeenschap in Oost-Nederland dichter bij elkaar te brengen, vindt op donderdag 5 maart het eerste Robocafé op de campus van de Universiteit Twente plaats.

Het Robocafé in Twente is een initiatief van Leo Center for Service Robotics waarin verschillende kennisinstellingen en regionale bedrijven hun expertise op het gebied van robotica verenigen. Om Twente als robotregio sterker te profileren, moeten de handen verder ineengeslagen worden, zo is de overtuiging.

Stefano Stramigioli, voorzitter van de vakgroep Robotics and Mechatronics op de UT en voorzitter van het landelijke Roboned, is keynotespreker. Stramigioli geeft een inkijkje in de laatste ontwikkelingen op het gebied van robotica en (toekomstige) toepassingen in ons leven. Leo-projectcoördinator Alex van Geldrop bespreekt regionale kansen en uitdagingen en beantwoordt de vraag waarom Oost-Nederland nog sterker kan en moet samenwerken op het gebied van robotica. Ook Remco Lucassen van Oost NV en Bjorn van der Graaf van het Almelose ESPS geven een korte presentatie over hun aankomende activiteiten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.