Eerste bedrijven betrekken Unmanned Valley

Nieke Roos
10 september 2020

Unmanned Valley verwelkomt zijn eerste bewoners, allemaal actief op het gebied van lucht- en ruimtevaart, drones en sensoren. Aerialtronics, Deck180, Drone Flight Company, Dutch Drone Academy, Elkay International (Europe) en Marshall Nederland verhuizen naar het fieldlab voor sensorgerelateerde technologieën en toepassingen op de voormalige marinevliegbasis Valkenburg in Katwijk. Atmos, Drone Light Labs en Mapture.ai zullen de komende maanden volgen.

Foto: Unmanned Valley

Met de komst van de eerste bedrijven is de beschikbare ruimte al bijna volledig ingevuld, waarmee de eerste ontwikkelingsfase van ‘Gebouw 356’ succesvol is afgerond. ‘Er werd al meer en meer getest op de locatie, maar met de verhuizing van de eerste bedrijven komt Unmanned Valley echt tot leven’, zegt programmamanager Theo de Vries. ‘Drones halen vaak alleen de krantenkoppen als bedreiging voor het luchtverkeer of als pizzabezorgservice. Deze bedrijven laten zien dat de realiteit anders is en de economische en maatschappelijke potentie voor Nederland gigantisch.’ In deze volgende fase realiseert het Rijksvastgoedbedrijf 1700 m2 ruimte voor een mix van startups en scale-ups, mature bedrijven en kennisinstellingen.

Unmanned Valley is een initiatief van de Technische Universiteit Delft en de gemeente Katwijk. Het wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rijk, de provincie Zuid-Holland en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Efro). Op termijn moet het een broedplaats worden voor hightech-activiteiten.