Eerste aanzet voor open M2M-platform onthuld

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De M2M-industriegroep binnen Eclipse heeft na zes maanden werk de eerste resultaten openbaar gemaakt. De werkgroep, met onder meer IBM en Eurotech, beoogt een open platform voor het ontwikkelen van M2M- en internet-of-things-toepassingen. De verschillende oplossingen die hiervoor momenteel in de maak of op de markt zijn, werken slecht samen, aldus de industriegroep. Zowel de devices als de servers en enterprisetoepassingen moeten met elkaar leren praten.

Na zes maanden ontwikkelen liggen er drie componenten klaar, die overigens gedeeltelijk overlappen met andere Eclipse-deelprojecten. De eerste richt zich op MQTT, een communicatieprotocol dat relatief weinig bandbreedte vergt en geschikt is voor devices onderling. De werkgroep heeft een client-referentie-implementatie in Java en C/C++ beschikbaar, terwijl er aan een Lua-versie wordt gewerkt. De tweede component draait om een M2M-raamwerk dat voorziet in een consistente workflow voor M2M-ontwikkeling en mogelijkheden om om te gaan met verschillende typen devices en communicatieprotocollen. Als derde is er een Lua-ontwikkeltool met geïntegreerde simulator voor het OMA-DM-protocol uitgebracht – Lua is een populaire omgeving voor M2M. OMA-DM is een protocol voor het beheren van devices. Met de simulator kunnen ontwikkelaars interacties testen tussen gesimuleerde M2M-devices en een OMA-DM-server.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.