Eerst schoonmaken, dan de hele robotwereld

Alexander Pil
Leestijd: 6 minuten

Tienduizend autonome robots in het veld; er zijn heel weinig bedrijven die zo’n grote vloot hebben rondrijden. Het Amerikaanse Brain Corp is inmiddels al zo ver. Met zijn navigatiesoftware hebben schoonmaakrobots al meer dan een miljoen mijl gereden. De ambities zijn nog groter: Brain Corp wil de Microsoft van robotland worden.

Sinds medio vorig jaar heeft Brain Corp een vestiging in Amsterdam. De nieuwe branche van de Amerikaanse specialist in indoor navigatiesoftware fungeert als de Europese uitvalsbasis. Vanuit de hoofdstad ondersteunt het lokale partijen bij de implementatie van de programmatuur op autonome schoonmaakrobots, en de verkoop van de machines aan eindklanten.

‘Nederland is sterk in robotica en artificial intelligence’, verklaart Michel Spruijt, directeur van de Europese Brain Corp-tak. ‘Amsterdam ligt mooi centraal, en met Schiphol om de hoek kunnen we eenvoudig in heel Europa zaken doen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.