Editie 4.4 van Comsol Multiphysics op de markt

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Comsol heeft versie 4.4 gelanceerd van zijn multifysische-simulatiesoftware Multiphysics. Er zijn updates in de gebruikersinterfaces, de nodes en de vloeistofmechanica, plus een flink aantal kleinere verbeteringen in bijvoorbeeld de geometrie, akoestiek, warmtetransport, mechanica en stromingen.

Comsol Multiphysics 4.4 bevat een zogenaamde ribbon voor de Windows-versie van Comsol Desktop. Deze ribbon biedt meer bedieningsgemak: commando’s zijn verzameld in groepen (tabs) en deze laten alleen die commando’s zien die op dat moment van toepassing zijn. Zo zijn er tabs voor de verschillende fases van de opbouw van een model: definities, geometrie, fysica, het meshen en resultaten. Er is gekozen om de one click selection in te voeren: beweegt de muis over een object dan licht deze op en kan met één klik worden geselecteerd. Deze werkwijze komt beter overeen met wat algemeen gebruikelijk is.

In de nieuwe editie is een volledig nieuwe knoop gekomen in de modeltree. Indien er sprake is van meer dan een type analyse, meer dan een soort fysica, dan verschijnt automatisch een Multiphysics-node. In deze node kunnen alle onderlinge relaties tussen de verschillende fysica worden gedefinieerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen