ECN ontfermt zich over spuitgieters Philips Lighting

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sinds 1 april heeft de Engineering & Services-divisie van ECN de metal injection moulding-activiteiten (MIM) van Philips Lighting onder haar hoede. Het onderzoekcentrum krijgt daarmee de beschikking over kennis en vakmanschap op het gebied van het spuitgieten van hoogwaardige materialen voor complexe componenten. De productiefaciliteiten zijn gehuisvest in Goirle.

De toepassingen van MIM-componenten zijn zeer divers dankzij de onbeperkte vormvrijheid en de speciale eigenschappen van de gebruikte materialen, aldus ECN. Met het spuitgietproces is het mogelijk om complex gevormde delen van metaal industrieel in grotere en kleine series te maken. Door dit proces kunnen hittevaste onderdelen worden geproduceerd voor onder meer kernfusie- en kernsplijtingsreactoren, maar ook voor bijvoorbeeld gasturbines waarbij een hoge werkingstemperatuur gewenst is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.