ECN en Eurotron in zee met Canadian Solar

Leestijd: 1 minuut

Na Solland Solar heeft ECN opnieuw een bedrijf gevonden dat interesse heeft in zijn metal wrap-through-zonnecellen. Canadian Solar, een verticaal geïntegreerde fabrikant van lingots, wafers, cellen en panelen, gaat de technologie toepassen en heeft Eurotron uit Bleskensgraaf gerekruteerd om te assisteren bij de ontwikkeling en productie van de assemblageapparatuur. Eutrotron en ECN werken al enige jaren samen.

MWT-zonnecellen hebben meer lichtabsorberend oppervlak, omdat geleidende stroken aan de voorkant ontbreken. In plaats daarvan wordt de zonnestroom via geleidende aderen in een sneeuwvlokpatroon naar centrale punten geleid en vanaf daar naar de achterkant van de module. MWT zorgt daarnaast voor een hogere mechanische stabiliteit, waardoor dunnere siliciumplakken kunnen worden gebruikt.

Canadian Solar verwacht met ECN‘s MWT-structuur monokristallijnen zonnecellen te produceren met een efficiëntie van 18,5 procent. Voor polykristallijnen exemplaren verwachten de Canadezen een rendement van 16,8 procent. Het bedrijf gaat de technologie echter doorontwikkelen en hoopt op termijn boven de 20 procent uit te komen. Zelfs 25 procent zou in het verschiet liggen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.