ECN breidt materiaaltests uit naar High Tech Campus

Alexander Pil
30 oktober 2013

Onderzoeksinstituut ECN heeft zijn materiaalkundeonderzoek uitgebreid naar de High Tech Campus. In die regio zit veel innovatieve maakindustrie en is veel ontwikkeling van nieuwe hightech producten en processen. Bedrijven stellen daarbij zware eisen aan de gebruikte materialen. Met de uitbreiding naar Eindhoven zegt het instituut deze bedrijven beter van dienst te kunnen zijn.

De afgelopen maanden heeft ECN geïnvesteerd in faciliteiten en personeel om de industrie in de regio Eindhoven van materiaalkundig advies te voorzien. In Eindhoven biedt het zijn klanten nu dezelfde mogelijkheden als in Petten, maar dan ’om de hoek‘. Het instituut levert advies op het gebied van schade, corrosie, materiaalkunde, verbindingstechniek en procesoptimalisatie. ECN wil bedrijven helpen om schade aan installaties te voorkomen, maar ook om uitdagingen bij de ontwikkeling van nieuwe producten en processen te tackelen.

Met de faciliteiten in Eindhoven is uitgebreide materiaalkarakterisering mogelijk. ECN kan bijvoorbeeld binnen enkele dagen vaststellen of in een (nieuw) product of proces corrosie zal optreden. Dit helpt bij materiaalkeuze en bij het bepalen van het meest effectieve productieproces voor een nieuw product.