EC trekt portemonnee voor robotica

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Europese Commissie (EC) zet tot 2010 vierhonderd miljoen euro opzij voor roboticaonderzoek. Dat heeft eurocommissaris Viviane Reding bekendgemaakt ter gelegenheid van de Automatica 2008-beurs in München. Het bedrag betekent bijna een verdubbeling van de Europese investeringen.

’Er liggen kansen voor de Europese automatiseringsindustrie en robotica in het bijzonder. Niet alleen om door te groeien, maar ook om hoger in de waardeketen te komen. Daarom moet de industrie zijn inspanningen intensiveren de komende jaren‘, aldus Reding. Ongeveer een derde van de industriële robots worden in Europa gemaakt. De International Federation of Robotics verwacht tot 2010 een groei van 4,2 procent in de robotmarkt.

Het geld van de EC dient om academische en industriële onderzoeksprogramma‘s te ondersteunen. Daarnaast wil Reding de afhankelijkheid van andere regio‘s verminderen wat betreft robotonderdelen als aandrijvingen en motoren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.