Ebusco en Rocsys werken samen aan automatisering busdepots

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Ebusco, leverancier van elektrische bussen en depotladers, en Rocsys, leverancier van plug-in robots, werken samen aan de automatisering van busdepots door middel van robotisering. De innovatieve robot zorgt ervoor dat de CCS-stekker van de depotlader automatisch en 100 procent juist in de bus wordt geplugd.

‘De voordelen van het automatiseren van busdepots zijn enorm en divers’, zegt Ebusco-topman Peter Bijvelds. ‘Door dit proces te automatiseren hoeven hier geen mensenhanden meer aan te pas te komen en dat heeft twee grote voordelen. Ten eerste scheelt dit tijd, maar misschien nog wel belangrijker is dat vervoersbedrijven hiermee het risico elimineren dat een bus ’s ochtends per ongeluk niet opgeladen zou zijn, omdat de plug bijvoorbeeld niet goed in de bus gestoken is of iemand vergeten is de bus aan de stekker te hangen.’

Automatisering is een belangrijke toevoeging bij het keuzeproces over de inzet van de busvloot in een concessie. Vaak moet in een vroeg stadium al worden besloten hoe en waar elektrische bussen worden geladen. Ebusco heeft hier een heel duidelijke visie op: stekkerladen is de beste oplossing. Voor stekkerladen is geen dure en tijdsintensieve infrastructuur nodig; er hoeven alleen maar laders op een depot te worden geplaatst.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen