EBM-Papst voorziet rotormotor van geïntegreerde besturing

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Om zijn aanbod op het gebied van modulaire systemen uit te breiden met een combinatie van modules, biedt EBM-Papst zijn elektrisch gecommuteerde interne rotormotor in grootte 63 (ECI 63) nu ook aan in combinatie met een geïntegreerde K4-besturing. Deze compacte sinusgecommuteerde vermogensversterker kan de motor bedienen met veldgeörienteerde regeling tot aan stilstand. Verder biedt de besturing een aantal analoge en digitale I/O-interfaces voor toerental- en positiecontrollers, inclusief houdcontroller met koppelbegrenzing voor snelle omschakeling tussen verschillende voorgedefinieerde bedrijfstoestanden. Bovendien biedt het de mogelijkheid voor eenvoudige parametrisering en voor het downloaden van firmware via een seriële RS485-interface.

De motoren zijn leverbaar in vermogens van 150 tot 400 W (afhankelijk van de energiebehoefte) in drie varianten met pakketlengtes van 20, 40 en 60 mm. Het rendement van de motor is ongeveer 90 procent. De versnellingsbak, remmen en encodermodules maken het modulaire systeem compleet, aldus EBM-Papst.

De aandrijving is geschikt voor toepassingen in de industriële automatisering, voor material handling en opslag- en sorteersystemen. Door de koppellimietoptie is de besturing ook geschikt voor wikkel- en spoelaandrijvingen in bijvoorbeeld de textielindustrie en voor pompen en hef- en positioneereenheden in de laboratoriumtechniek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen